Uvek dostupna neograničena podrška

  • office@ddnet.rs
  • +381 65 666 9993

MikroTik moćan server

MikroTik moćan server

MikroTik je server baziran na Linux kernelu koji se može instalirati na normalan računar i servisirati na potpuno stabilan način. U stvari, MikroTik je kompanija u Letoniji koja je započela svoje poslovanje 1995. godine prodajom bežičnih rutera. Nakon razvoja svog rada, MikroTik je predstavio operativni sistem pod nazivom MikroTik Router OS.

Dakle, sada se postavlja pitanje šta je Router OS? Router OS je operativni sistem zasnovan na Linux-u koji se može instalirati na normalne sisteme i ima dobre mogućnosti kao što su VPN, Firewall, QOS, Hotspot i Wireless. Za korišćenje ovog operativnog sistema postoji softver koji se zove winbox koji je grafički interfejs za ovaj operativni sistem.

Ruter OS ima mnogo mogućnosti i može se koristiti u malim i srednjim okruženjima. Ovaj sistem ima ograničenja u pogledu hardverskog prepoznavanja, posebno u oblasti bežične veze, koja podržava samo hardver sa Atheros i Prism čipovima. U stvari, MikroTik čini naše računare efikasnim ruterom, omogućavajući nam da lako dodajemo i oduzimamo različite portove na njemu.

MikroTik moćan server

MikroTik serveri su serveri koji koriste MikroTik RouterOS operativni sistem u virtuelizaciji. MikroTik vps serveri su jedan od najboljih i najčešće korišćenih servisa. Ovaj vps server ima skoro softverske mogućnosti MikroTik Router BOARD-a.

MikroTik server se postepeno razvijao i do danas su mu dodane mnoge funkcije, što je dovelo do toga da mrežni profesionalci zadovolje većinu svojih potreba za mrežnim rutiranjem ili zaštitnim zidom uz MikroTik. Jedna od karakteristika MikroTika je njegova stabilnost.

MikroTik, kao moćan ruter, ima veliku brzinu pokretanja i automatske performanse bez potrebe za bilo kakvom prijavom ili pokretanjem bilo koje usluge. Pored lokalnog pristupa, MikroTik se može konfigurisati preko Telneta, SSH-a, njegovog internog veb servera i Windovs interfejsa obezbeđenog sa MikroTik-om pod nazivom Vinbox. Još jedna značajna karakteristika MikroTik-a je brzina instalacije i brzina konfiguracije. MikroTik se lako instalira i podešava za nekoliko minuta, a ima mogućnost uvoza i izvoza svojih postavki.

MikroTik