Uvek dostupna neograničena podrška

  • office@ddnet.rs
  • +381 65 666 9993

Održavanje mreža i računara u preduzećima

Održavanje mreža i računara u preduzećima

Kako Vaše poslovanje raste i širi se, izazov postavljanja i održavanja potpuno funkcionalne računarske mreže postaje sve složeniji. Napredak tehnologije doneo je sa sobom niz novih softverskih paketa i platformi za povezivanje koji zahtevaju pristup naprednim mrežnim mogućnostima. Da biste shvatili prednosti ovih napredaka za Vaše poslovanje, morate razmotriti potpuno rešenje za konsultacije u vezi sa umrežavanjem koje će Vašoj mreži pružiti rutinsku podršku i održavanje.

Evo nekoliko razloga zašto će plan održavanja nadgledanja mreže poboljšati Vaše poslovanje.

Poboljšana produktivnost
Računarske mreže, kao i druga poslovna oprema, zahtevaju redovno održavanje kako bi bile na svom vrhuncu. Čvrst plan nadgledanja i održavanja mreže osiguraće da se svi kritični aspekti mreže redovno nadgledaju zbog mogućih kvarova. Neka od ključnih područja mreže koja zahtevaju redovno praćenje i održavanje uključuju sistemske evidencije, antivirusni sistem i čvrste diskove. Dobar plan održavanja učiniće Vaše poslovanje dovoljno snažnim da prevaziđe sve predviđene situacije i na taj način smanji incidente zastoja.

Povećana pouzdanost
Proaktivni plan održavanja učiniće mrežnu kompaniju koja pruža ovu uslugu pouzdanom Vašem poslu, klijentu. Proaktivno praćenje i održavanje mreže rezultiraće zadovoljstvom i osećajem sigurnosti. I onaj koji pruža usluge će primiti zanemarljive pritužbe na mašine jer se redovno nadgledaju i održavaju u unapred zadatom intervalu. S druge strane, Vaši klijenti i dobavljači smatraće da je Vaše poslovanje pouzdano i od poverenja za poslovanje, što je važno u konkurentnom poslovnom okruženju.

Ušteda novca
Čekanje na angažovanje kompanije za podršku mreži kada je ceo sistem u kvaru moglo bi biti skupo za Vaše poslovanje na mnogo načina. Prvo, izgubićete bezbroj radnih sati tokom ovog zastoja. Zatim ćete na kraju platiti vrlo visoku jednokratnu naknadu za uslugu. Osim toga, popravljanje već znatno oštećenog sistema može zaista iscrpeti Vaše resurse u poređenju sa planiranim planom održavanja koji će otkloniti probleme pre nego što eskaliraju. Uz zdrav plan održavanja, dobavljač održavanja mreže će dizajnirati mesečni paket koji odgovara Vašim specifičnim poslovnim potrebama.

Optimizovano povezivanje
Računari u mreži obično su dovoljni da svaka jedinica međusobno komunicira. Međutim, podaci su stalno u tranzitu kad god korisnici pristupe resursima na drugim računarima, u zavisnosti od izgleda Vaše mreže i broja računara koji aktivno rade, vreme potrebno za preuzimanje podataka može varirati. Dobro održavana mreža osigurava optimizaciju Vaše povezanosti, što Vašim zaposlenima i klijentima olakšava pristup podacima i drugim resursima bez previše čekanja.

Održavanje mreža i računara u preduzećima

Poboljšana bezbednost
Mreže sa lošim održavanjem obično su ugrožene zbog mnogih sigurnosnih funkcija koje ih čine ranjivijim na viruse i trojanske napade, kao i daljinsko hakovaje kad god je mreža povezana na internet. Međutim, plan praćenja i održavanja mreže osigurava da se i performanse i sigurnost mreže stalno prate. Poslednje što želite od svog poslovanja je loš publicitet i tužbe koje dolaze sa kompromitovanim sistemom poslovne mreže.

Bolje rešenje za oporavak
Oštećenje ili gubitak podataka u jednom od sistema u mreži može rezultirati velikim gubitkom, pa čak i paralizirati operacije u celoj mreži. Popravljanje oštećenja takođe može biti veliki izazov ako nemate mrežna rešenja. Plan nadgledanja i održavanja mreže ne samo da sprečava takve probleme, već obezbeđuje i rezervnu memoriju koja će biti neophodna za popravku i obnavljanje gotovo svakog sistema u mreži.

Svako preduzeće ima neki oblik mrežne infrastrukture koja upravlja njegovim svakodnevnim operacijama. Kao i kod svakog sistema, doći će do zastoja ili čak kvarova koji mogu ometati normalno poslovanje. Na sreću, spoljašnje mrežne usluge sve brže postaju odgovarajuća alternativa za profesionalno i pouzdano praćenje i održavanje poslovne mreže.